27 Random Faktaa Minusta

Mittariin lävähti tällä viikolla 27 vuotta ja siksi kirjoitin 27 random faktaa itsestäni. Ne liittyvät esimerkiksi työhistoriaani, kokemuksiini ja oppeihini rekrytoijana sekä ihan vaan random asiaa minusta. Olkaa hyvä.

 1. Olen ollut yli 10 kesänä mansikkatöissä ja voisi sanoa, että olen alan moniosaaja. Ehkä perustan jonain päivänä vielä oman farmin.

 2. Olen rekrytoinut muun muassa rakennustyöntekijöitä, hitsaajia sekä kirjanpitäjiä. Siksi tiedänkin esimerkiksi rakennustyömaan eri vaiheista, hitsausluokista sekä eri kirjanpidon raportointikäytännöistä meillä ja maailmalla. Tiedätkö sinä, mitä on MIG, MAG, IFRS tai US GAAP?

 3. En ole ollut missään työpaikassa edes kahta vuotta töissä. Onko kyseessä sitoutumiskammo vai uuden nälkä?

 4. Olen introvertti enkä kovin puhelias, mutta tykkään esiintyä isoillekin yleisöille.

 5. Haaveenani olisi kirjoittaa joskus kirja.

 6. Tittelinäni on ollut agentti ja eräs työterveyslääkäri kysyikin, mitäs tollainen agentti tekee työkseen.

 7. Minut on valittu kerran arvonnalla töihin. Kyseessä oli ennakkoäänestysvalvojan tehtävä kunnallisvaaleissa ja työ oli todella kivaa. Voisin mennä uudestaan.

 8. Nollatuntisopimus oli parasta opiskeluaikoina, kun saattoi opintoihin vedoten pitää vapaapäivän ja oikeasti mennä bileisiin muiden mukana.

 9. Yksi ensimmäisistä haastatteluistani rekrytoijana oli tilanne, jossa henkilö tuli myöhässä ja pienessä humalassa paikalle.

 10. Yksi mieleenpainuvimmista kysymyksistä työnhakijalta työhaastattelussa on ollut: mikä on sinun horoskooppimerkkisi.

 11. Olen huolimattomuuttani sanonut pitkäaikaistyöttömälle, että kaikki hyvät työntekijät ovat jo töissä.

 12. Olen kokenut ikäsyrjintää sekä työnhaussa että työssäni. Varsinkin kokeneet osaajat vähättelevät usein taitojani rekrytoijana.

 13. Rakastan aikatauluttamista ja kalenterin täyttämistä aina siihen asti, kunnes kaikki tapaamiset ja sovitut asiat tulee oikeasti myös tehdä.

 14. En ole haastattelijana stereotyyppinen rento jutustelija, vaan enemmänkin johdonmukainen ja selkeä etenemistavaltani.

 15. Kaipaan etätyöaikana työkavereiden ohella eniten sitä, että sai näyttää ihmiselle ja pukea päälleen muutakin kuin urheilutrikoot ja hupparin. Rakastan laittautumista, meikkaamista ja hienoja vaatteita.

 16. Tykkään siitä, että asiat tehdään sovittujen sääntöjen mukaan. Olen tässä välillä turhankin nipo ja minua ärsyttää, jos muut eivät esimerkiksi tee sovittuja merkintöjä järjestelmiin asianmukaisesti.

 17. Tämän ohella olen luova ja parhaimmillani työssä, jossa saa piirtää sovittujen ääriviivojen rajoille ja ulkopuolelle saakka. Kyllästyn helposti työhön, jossa on olemassa selkeät oikeat vastaukset.

 18. Haluaisin vaikuttaa työelämään laajemminkin ja kehittää käytäntöjä myös ylemmällä tasolla.

 19. Olen työssäni rekrytoijana oppinut puhumaan kuin poliitikko. En läheskään aina tunne rekrytoitavia rooleja tai yrityksiä niin hyvin kuin haluaisin. Aina tulee kysymyksiä, joihin minulla ei ole vastausta ja silloin on osattava vastata niin, että et oikeastaan vastaa kysymykseen, mutta henkilölle tulee sellainen olo, että hän sai tarvitsemansa tiedon. Puolueet ottakaa yhteyttä 😉

 20. Rekrytoinnin suurin oppi minulle on ollut, että ihmisiin ei voi luottaa. Jokainen on aina liikkeellä työnhaussa ja rekrytoinnissa omalla agendallaan, joten niin kauan, kunnes työntekijä on oikeasti aloittanut työpaikalla en usko siihen, että rekrytointi olisi saatu maaliin. Auttaa työssä menestymistä, kun on varautunut kaikkeen ja varasuunnitelmia löytyy joka sormelle.

 21. Vihasin äidinkieltä oppiaineena ja olin siinä huonompi kuin muissa aineissa, vaikka olen aina rakastanut kirjoittamista ja lukemista ja nämä ovat olleet minulle helppoja. En vain ymmärtänyt sen opetustyyliä ja hyötyä tosielämän kannalta.

 22. Olen aina ollut matemaattisissa aineissa hyvä ja luonteeltani hyvin analyyttinen. Mietinkin usein, että olenko valinnut väärän alan suhteessa omiin vahvuuksiini?

 23. Olen aina ajatellut, että minusta ei tule myyjää. Näin varmasti onkin, mutta tärkeä oppi työelämässä on ollut, että jokaiseen työhön liittyy jossain määrin myyntiä ja myös minä voin siinä kehittyä ja onnistua.

 24. Olen välillä pilkunviilaaja, mitä tulee oikeinkirjoitukseen. Minua ärsyttää, kun hakijat ovat kirjoittaneet nimensä pienellä järjestelmäämme. Käytänkin usein aikaa siihen, että korjaan nämä nimikirjaimet isoiksi.

 25. Olen saanut aivotärähdyksen kesken työpäivän mansikanmyynnissä. Myyntipöytä lensi suoraan päin päätäni kovan myrskyn seurauksena. Jälkeen päin soitin äidille ja kysyin, onko vaarallista, jos pöytä lentää päin päätä. Ystäväni ja läheiseni tietävät, että olen tosi tapaturma-altis ja näin ei varmaan voisi käydä kellekään muulle.

 26. Lapsuuden haaveammattina minulla oli ratsastuksenopettaja ja hotellin omistaja. Kovin kaukana tästä ihmiskauppiaan työstä, jossa nyt olen.

 27. Käytän työelämän tärkeitä päätöksiä tehdessäni aina enemmän tunteita kuin järkeä. Viimeksi töitä hakiessani minulle tarjottiin useampaa paikkaa samanaikaisesti ja tein päätöksen puhtaasti tunteiden kautta. Ajattelen usein, minkä vaihtoehdon käyttämättä jättäminen harmittaisi eniten. Käytännön/järjen asiat saadaan usein järjestettyä.

-by Erica

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: