Miksi vaihdoin työpaikkaa?

Vaikka on joskus ajatellut elämän johdattavan johonkin ihan toiseen suuntaan, tulee joskus eteen tilaisuuksia, joihin täytyy tarttua. Itselläni oli muutamia ajatuksia tätä syksyä ajatellen, mutta eräs viesti LinkedIn:ssä sai minut miettimään, olisiko tämä kuitenkin se oikea polku.

Periaatteessa kaikki oli ok vanhassa työpaikassa: monipuoliset työtehtävät, mahdollisuus kehittyä ja olla mukana erilaisissa projekteissa sekä ennen kaikkea ihana tiimi ja työyhteisö. Olen aina ollut todella kunnianhimoinen ihminen, jolla on selkeä visio ja halu kehittää osaamistani eteenpäin, joten vaikka päätös työpaikan vaihdosta ei ollut helppo, oli se kuitenkin ainoa oikea tässä kohtaa.

Hetkellisesti olin tuntenut koronan aikana epävarmuutta siitä, mikä se seuraava suunta olisi. Tulevaisuus ei näyttäytynytkään aiemman kaltaisesti selkeälle ja tiettyjä steppejä noudattavalle, vaan kaoottiselle ja jopa merkityksettömälle. Tämä oli kuitenkin kaiken suunnittelevalle kontrollifriikille hyvä opetus ja pakollinen hetki antaa vain elämän kuljettaa sinne, minne on tarkoitus.

No miksi sitten päätin vaihtaa työpaikkaa? Päällimmäisenä mieleen nousee tietenkin urakehitys ja uusien asioiden oppiminen. Olen jo useamman vuoden rekrytoinut osaajia eri yrityksille ja taustalla on houkutellut ajatus myös siitä, millaista olisi keskittyä yhden yrityksen rekrytointeihin. Samalla uudessa työpaikassa omalle lautaselle tulee myös muita projekteja ja uuden oppimisen mahdollisuuksia, joihin ei ole aiemmin ollut mahdollisuutta.

Valehtelisin, jos väittäisin, että tuleva ei pelota yhtään ja olen täysin varma siitä, että kyllä minä tämän handlaan. Omassa työssään ajautuu helposti mukavuusalueelle, jossa kaikki on tuttua ja turvallista, eikä joka päivä tai edes joka viikko joudu erityisemmin ponnistelemaan. Tässä oli yksi syy tarttua uuteen, sillä haluan olla se ihminen, joka kokeilee uutta, vaikka onnistumisesta ei ole mitään takeita enkä aina se ihminen, joka tekee vain niitä asioita, joissa on jo valmiiksi hyvä.

Edellisen työpaikan vaihdon osalta toiveena oli päästä osaksi isompaa ja osaavampaa tiimiä ja se tavoite täyttyikin sataprosenttisesti. Tuntuukin haikealle jättää Baronan hyvä porukka, mutta uskon, että myös jatkossa pääsen osaksi hyvää ja ammattitaitoista porukkaa. Tuleva työpaikka on todellinen asiantuntijaorganisaatio, jossa omiin verkostoihin osuu varmasti todella erilaisilta aloilta ja taustoilta olevia ihmisiä.

Hyppy isosta talosta isoon taloon tuntuu hyvälle ja omalle ratkaisulle, sillä olen viihtynyt sellaisessa ympäristössä tähänkin asti. Toivonkin, että myös jatkossa iso ei tarkoita samaa kuin kankea ja byrokraattinen, vaan sitä, että se tarjoaa laajasti mahdollisuuksia ja tukea esimerkiksi osaavan porukan ja selkeiden prosessien muodossa. Toki kehitettävää on aina ja ilman sitä elämä olisi aika tylsää.

Toiveena uuden työpaikan myötä on päästä osaksi strategisempaa ja pitkäjänteisempää tekemistä. Haluan uskoa siihen, että keskittymällä yhteen yritykseen pääsen vahvemmin sisälle sen tapoihin ja kulttuuriin ja samalla voin vaikuttaa asioihin enemmän.

Myyntihenkisyys tulee aina olemaan osa rekrytoijan työtä, mutta siirtymällä henkilöstöalan yrityksestä in house -rooliin suoramyynti tulee vähenemään. Minun ei välttämättä tarvitse jatkossa vakuuttaa joka kerta uudelle asiakkaalle, että minä kyllä osaan hommani ja asiantuntemusta löytyy.

Vielä en tiedä, oliko tämä päätös oikea, mutta juuri nyt tuntuu kutkuttavalle aloittaa uudessa tehtävässä. Tulette varmasti kuulemaan myös täällä blogissa fiiliksiä siitä, miltä aloitus tuntuu ja millaisia uusia kokemuksia uusi tehtävä tuo tullessaan. Aiheiden osalta saa myös esittää toiveita 😊

Hyvää syksynaloitusta lukijoille!

-by Erica

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: