28 random faktaa minusta

Kirjoittelin vuosi sitten synttärieni yhteydessä random faktoja itsestäni ja se oli konseptina sekä itselle mieleinen, että myös selkeästi kiinnosti lukijoita. Halusin jatkaa teemalla ja jakaa taas faktoja, jotka liittyvät kaikkeen mahdolliseen maan ja taivaan väliltä. Hieman hirvittää, jos tulevaisuudessakin kirjoittaa tämän tekstin, että kuinka isoksi tuo lukema kasvaa.

1. Muutin uuteen kämppään vuoden alussa ja eniten olen fiiliksissä (toki loppuun asti hiotun upean sisustuksen lisäksi) kierrätysjärjestelmästä. Onko tämä sitä aikuisuutta?

2. Olen tuskaillut vuosikausia riittämättömyyden kanssa, mikä heijastuu esimerkiksi siihen, että en omasta mielestäni osaa tai tee riittävästi sekä en ole yhtä hyvä kuin muut. Käytännössä tämä näkyy siten, että kompensoin muka osaamattomuuttani sillä, että teen aivan liikaa töitä. Muutama virhe ei näy kokonaiskuvassa, kun olen tehnyt kolmen ihmisen työt.

3. Jos laitat googleen hakusanaksi ”mitä business controller tekee”, ensimmäisenä vastaan tulee minun tekstini. En halua leijua tai mitään, mutta ihan pirun siistiä.

4.Minulla on tällä hetkellä 14 viherkasvia, joilla on kaikilla omat nimensä. Kasvit on nimetty suomalaisten musiikkialan legendojen, kuten Frederikin ja Matti Nykäsen mukaan.

5. Olen suorittajaluonne niin isolla ässällä, kun vain löytyy. Haluan tehdä työt pois ennen huveja ja hoitaa myös ikävimmät asiat ensin alta pois. Työelämään siirtyessä yksi hankalimmista asioista onkin ollut sen sietäminen, että kaikkea ei saa päivän päätteeksi valmiiksi, vaan to do-listan asiat siirtyvät osa jopa ikuiselle keskeneräisten listalle.

6. Jos siis pitäisi valita itselleni supervoima, se olisi varmasti asioiden turha stressaaminen ja ylianalysoiminen. Ominaisuus, josta on hyötyä siinä mielessä, että olen usein hyvin valmistautunut ja elämäni sekä työni palikat ovat hallussa. Haittaa sen sijaan ilmenee siinä, että yöunia on kaiketi turha menettää sillä, että ehtiikö aamulla hakea tuoreet munkit leipomosta ennen töitä. Ja onko niitä edes.

7. Minulla on ollut laidasta laitaan erilaisia pomoja ja esihenkilöitä. Yksi heistä käytti itsestään nimeä parittaja.

8. Minulla on maailman kuivin huumorintaju ja minusta saa helposti sen käsityksen, että olen todella tylsä ja kuiva ihminen. Siihen kun lisätään se, että ilmeeni pysyy samassa resting bitch face -ilmeessä vaikka olisin kertonut vuosisadan kuumimman läpän. Usein kuulenkin sitä, että minua on todella vaikea lukea sekä sen, että en osannut ajatella, että olisit noin hauska tai mukava.

9. Olen pitkään ollut sitä mieltä, että minusta ei sitten koskaan tule esihenkilöä, että ei minusta vain ole siihen. Viime aikoina olen kuitenkin paljon miettinyt sitä, että nautin siitä, että saan auttaa ja ohjata muita, mikä on yksi osa esimiestyötä. Päähäni onkin noussut jo ajatus, että olisiko minulla kuitenkin annettavaa, sillä saralla vai onko tämä täysin no go?

10. Olen aiempina vuosina halunnut järkätä isoja synttäribileitä, joihin tulee kavereita, joissa syödään ja juodaan hyvin sekä mennään tanssimaan jonnekin klubille. Tänä vuonna houkuttelisi joku hemmotteluhoito sekä hyvä ruoka. Ehkä jopa ihan yksin.

11. Ikääntyminen on tuosta noin 25 ikävuodesta alkaen tuntunut aika pahalle ja olen potenut jonkin sorttista quarter life -kriisiä. Miksi minä en ole saavuttanut niin paljon kuin muut? Miksi minun elämäni junnaa paikallaan? Ehdinkö enää tekemään sitä tätä ja tuota vai menikö se juna jo ohi? Korona on osaltaan buustannut tätä, kun on pitänyt pysytellä neljän seinän sisällä ja mahdollisuudet ovat olleet rajallisia. Lasken sen varaan, että muutaman vuoden kriiseilyn jälkeen 30 ei tunnu enää missään.

12. Minulla on tapana LinkedIn:ssä kandidaatteja selatessa availla myös niitä profiileja, jotka eivät edes kyseiseen hakuun liity, mutta näyttävät kuvissa hyvälle. Odotan sitä päivää, että julkaistaan deittipalvelu, joka toimii samoilla perusteilla kuin Linkkari.

13. Aion järjestää ”I’m single and fabulous -juhlat ihan vain protestina sille, että me sinkut emme saa mitään omia juhlia suhteessa vaikkapa niihin, jotka menevät naimisiin ja saavat lapsia. Ja tietenkin näiden yhteyteen tulee vielä polttarit, joten ystävät olkaa valmiina suunnittelemaan jotain megalomaanista. Tämä kaikki tietenkin oletuksella, että en ehdi ennen sitä menemään naimisiin. Aikaraja tälle on se, kun täytän 35 vuotta.

14. Inhoan smalltalkia ja olen joutunut opettelemaan sitä. Olen henkilö, jonka mielestä palaverit voidaan hoitaa läpi ilman, että kysellään viikonlopun tai joululomien kuulumisia.

15. Olen matkustanut ison osan elämästäni kouluun julkisilla parhaimmillaan 2h päivässä. Jos saisin valita, kävelisin joka paikkaan, mikä on välillä kummastuttanut monia pääkaupunkiseudulla olevia työkavereita, kun olen ilmestynyt työpaikalle kolmen ison matkalaukun kanssa ja kertonut kävelleeni juuri sen puoli tuntia töihin.

16. Musta olis siistiä joskus asua ulkomailla, mutta samaan aikaan mietin, olisko musta kuitenkaan siihen, kun Helsinkiin muutto neljä vuotta sitten oli jo valtava elämänkriisi. Vaihtoehtoja voisi olla esimerkiksi Islanti tai Ranska.

17. Olen kuullut työssäni kaikki mahdolliset tekosyyt siitä, miksi ei voi tulla töihin. Milloin eksä ei ole antanut turvakenkiä, milloin on pitänyt kierrellä ovelta ovelle vuokrarahojen noudon perässä ja milloin ei vain ole v***u kiinnostanut.

18. Teen nykyisin noin ehkä ¼ rekrytoinnista suhteessa siihen, mitä edellisessä työssä tein. Kertoo siis siitä, miten monipuolista työ henkilöstöalan konsulttina on ja toisaalta siitä, miten paljon paremmin pääsen nyt keskittymään niihin asioihin, mitkä ovat tärkeitä ja joissa pääsen tuomaan omaa asiantuntemustani parhaiten esille.

19. Olen reputtanut elämäni aikana tasan yhden kokeen/kurssin. Tämä oli työ- ja virkamiesoikeuden kurssi, jonka kohdalla totesin, että tästä ei taida selvitä pelkästään paskan jauhannalla, joten no worth trying.

20. Olen kirjoittajana sellainen, että minun on vaikea saada mitään tekstiä syntymään ilman inspiraatiota. Mutta sitten, kun inspiraatio iskee, voin kirjoittaa vaikka romaanin. Tästä esimerkkinä kandidaatin tutkielma (32 sivua), jonka kirjoitin yhdeltä istumalta.

21. Mulla on rästissä varmaan 20 eri blogi-ideaa, jotka ovat tuntuneet siinä hetkessä maailmankaikkeuden parhailta ideoilta, mutta kirjoitusprosessin osalta sanamäärä on noin nollasta viiteen sanaan.

22. En ole kauhean kilpailuhenkinen ihminen, mutta Aliakseen suhtaudun sen ansaitsemalla vakavuudella. Tai oikeastaan korjataan niin, että olen kilpailuhenkinen niissä asioissa, joissa tiedän, että voin menestyä.

23. Mulla on vain kerran elämässä ollut työasu. Siihen aikaan se oli maailman kamalin ja näytin siinä omasta mielestäni maailman rumimmalle. Nyt voisin jopa harkita ostavani samanlaisen tummansinisen jakkupuvun itselleni.

24. Minulla on kaksoisveli (jolle muuten kreditit kaikkien blogitekstien oikolukemisesta ja editoinnista). Nuorempana koin epäoikeudenmukaisuutta siitä, että en koskaan saanut omia juhlia. Pahin oli varmaan se, että lähetimme yhteisen kiitoskortin ylioppilasjuhlien jälkeen.

25. Olen jokaisessa työpaikassa erottunut muista ruokailukäytäntöjeni vuoksi. Milloin se on ollut kylmää kanaa ja riisiä muovirasiasta, useita tunteja aikaisempi lounasaika tai ärsytykseen saakka säännöllisesti omat eväät mukana ja valmiina. Nykyisin tämän saa onneksi tehdä ihan rauhassa omalla etäkonttorilla.

26. Viime vuoden aikana minut uhattiin haastaa kaksi kertaa saman viikon aikana oikeuteen epäoikeudenmukaisen rekrytointipäätöksen vuoksi. Odottelen edelleen näitä syytteitä saapuviksi.

27. Kuuntelen todella paljon äänikirjoja kävellessäni ulkona. Siksi minulla yhdistyy tiettyihin paikkoihin tietyt kirjat ja muistan erityisen hyvin, missä tunnelmassa olen ollut, kun olen siellä kävellyt ja kuunnellut kyseistä kirjaa.

28. Niitä kirjoja tuli muuten viime vuonna luettua tai kuunneltua tasan 50 kappaletta. Todellinen lukema taitaa olla hieman enemmän, koska BookBeat ei laske mukaan uudelleen luettuja kirjoja ja satun olemaan se tylsä tyyppi, joka lukee samoja kirjoja (esim. Potterit repeatilla) uudestaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s