Mistä minä unelmoin?

Viisaammat ovat joskus sanoneet, että kun uskallat sanoa unelmasi ääneen, niin se toteutuu. Itselläni on aina ollut unelmia, mutta olen niiden osalta ollut melko varovainen enkä ole julkisesti uskaltanut niitä kertoa, koska pelkään, että silloin ne menevät pilalle. Yleisesti kai meidän kulttuurissa ei saa kovin kovaan ääneen jakaa omaa onneaan, koska se olisi kerskumista, ylimielisyyttä ja jossain vaiheessa se onni kuitenkin kääntyy.

Omat unelmani ovat muuttuneet vuosien varrella useaan kohtaan ja monessa suhteessa ikä ja kokemus ovat tuoneet konkreettisuutta unelmien sisältöön. Jos mietin aikaa vaikkapa vuosi taaksepäin, on ajatukseni jo tällä välillä muuttuneet, kun osa unelmistani on jo toteutunut esimerkiksi tämän blogin muodossa.

Olen siinä mielessä ollut onnekas, että minulla on ollut mahdollisuus päästä työni puolesta mukaan aika siisteihin juttuihin, enkä halua uskoa, että ne jäävät tähän. Listaankin nyt ylös 10 tämän hetkistä unelmaani, mitä toivoisin saavani vielä kokea tai saavuttaa elämässä. Jos edes yksikin toteutuu, voi varmasti olla enemmän kuin tyytyväinen.

1.Tänä vuonna omalta bucketlistilta on saanut vetää yli oman blogin perustamisen, mutta nälkä kasvaa syödessä. Kirjoittaminen on itselle rakas harrastus ja olisikin enemmän kuin siistiä, että jossain vaiheessa voisi saada rahaa vaikkapa yhteistöiden muodossa kirjoittamisesta. Ultimaattinen unelma olisi kirjoittaa oma kirja, joka voisi liittyä vaikkapa työuran suunnittelemiseen, oman osaamisen sanoittamiseen, työnhakuun, työelämään tai ihan näiden kaikkien yhdistelmään.

2.Minulle erityisen lähellä sydäntä on ihmisten auttaminen ja on todella hienoa, jos voin omalla työlläni auttaa jokaista kohti seuraavaa unelmaa ja työpaikkaa. Fiilistelen hienosti toteutettuja nettivalmennuksia, joten jos saisin tehdä ihan mitä vaan, haluaisin ehdottomasti pitää oman nettivalmennuksen liittyen uraan, työnhakuun ja omien unelmien toteuttamiseen.

3.Opiskeluaikanani hain vaihto-opiskelijaksi ja olisin päässytkin lempikaupunkiini Pariisiin opiskelijavaihtoon. En siinä kohtaa ollut valmis niin isoon muutokseen elämässä ja toisaalta samaan aikaan työuralla tapahtui muutoksia ja pääsin tekemään asioita, jotka ovat sittemmin vieneet minua siihen pisteeseen missä nyt olen. En halua katua mitään päätöksiä, mutta toivoisin, että voisin vielä tulevaisuudessa toteuttaa tämän unelman ja asua ulkomailla x mittaisen ajan.

4.En ole niitä ihmisiä, joiden toiveena on olla onnellinen elämässä, sillä koen, että se on olotila, jota ei voi koskaan täysin saavuttaa. Sen sijaan toivon, että voisin löytää tietynlaista rauhaa elämässä eli voisin olla tyytyväinen ihan siihen tavalliseen arkeen ja siihen, kuka olen ja mitä teen eikä aina tarvitsisi ajatella ”mitä jos?” ja tavoitella koko ajan vain lisää ja enemmän.

5.Minun unelmalistalla ei ole ainakaan tällä hetkellä eikä välttämättä tulevaisuudessakaan oman perheen perustaminen. Toivon kuitenkin, että ympärilläni on läheisiä ihmisiä, joiden kanssa voin kokea elämän iloja ja suruja yhdessä.

6.Olen ehkä aiemminkin maininnut täällä blogissa, että tykkään esiintymisestä, vaikka se tuntuu välillä todella pelottavalle ja epävarmalle riitänkö siinä. Olen käynyt puhumassa oppilaitoksille aina siitä yrityksestä, jossa kulloinkin olen ollut töissä, mutta varsinaisia puhujakeikkoja plakkarissa on yksi, joka oli Anna Perhon ja Baronan Superduuni-valmennuksen IG-live oman osaamisen sanoittamisesta. Toivottavasti myös jatkossa pääsen puhumaan vastaavista aiheista yleisölle.

7.Lapsena suurin unelmani oli oma hevonen. Olin heppatyttö henkeen ja vereen ja vietinkin kaiken vapaa-aikani hevostalleilla. Nuoruudessa tähän iski kuitenkin kyllästys ja vannoin, että ei enää koskaan. Viime vuosina ajatus palaamisesta vanhan rakkaan harrastuksen pariin on kuitenkin alkanut kutkuttaa ja olisi ihanaa aloittaa ratsastustunnit.

8.Jos ratsastus oli jossain vaiheessa ei koskaan, niin myös opiskelun osalta totesin kolme vuotta sitten, että ei koskaan. Aloitin vuosi sitten avoimessa yliopistossa psykologian opinnot ja opiskelukärpänen puraisi jälleen. Olen suorittanut yhden tutkinnon mentaliteetilla äkkiä valmiiksi ja sieltä mistä aita on matalin, joten nyt vanhempana ja viisaampana olisi ihanaa opiskella ihan vain siksi, että haluaa oppia uutta ja aidosti hyötyä opinnoista, muutenkin kuin tutkinnon puolesta.

9.Tulen yrittäjäperheestä ja yrittäjäsuvusta, jossa olen pienestä pitäen kasvanut hyvin yrittäjähenkiseen mindsettiin. Olenkin sitä mieltä, että jossain vaiheessa tulen perustamaan oman yrityksen ainakin sivutoimisesti, jotta se mahdollistaa omien intohimojeni ja toiveideni toteuttamisen. Yhtenä ideana voisi olla jo nyt esimerkiksi työnhaussa auttaminen ja valmentaminen niissä taidoissa.

10.Kun korona pisti Suomen enemmän ja vähemmän kiinni, aloin kirjaamaan omaa bucketlistia asioista, joita olen aina halunnut tehdä ja kokea, mutta en ole vain tehnyt, koska sitten joskus. Tällä listalla on muun muassa matkustaminen, uusien ravintoloiden kokeilu, teemabileiden järjestäminen, islanninhevosvaellus Islannissa (mielellään ei teltassa majoittuen 😉 )… Ihan vain muutamia mainitakseni. Pointtina tässä kohdassa olikin se, että eniten unelmoin siitä, että voin elää ja kokea asioita enkä vain istua kotona katsomassa Netflixistä Pukumiehiä seitsemättä kertaa peräkkäin. Ei toki siinäkään ole mitään vikaa.

Mistä sinä haaveilet? Millaisia asioita haluaisit kokea seuraavan vuoden tai kymmenen vuoden aikana? Suosittelen miettimään näitä asioita, sillä ne voivat auttaa myös työnhaussa ja oman uran suunnittelussa, kun tietää, mihin päin suunnata. On myös ok, jos unelmat liittyvät muualle kuin työhön eikä niitä kohti halua mennä strategisesti. Itse haluan uskoa siihen, että elämä kantaa ja vie juuri sinne minne on tarkoituskin.

-by Erica

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: